Gebelik takibi sırasında ultrason ve çeşitli testler yaparak hamileliğin sorunsuz ilerlediğine ve annenin, bebeğin sağlıklı olduğuna dair Internet görüşler edinilmeye çalışılır.
Uzmanlar tarafından son yıllarda arttığı belirtilen dış gebelik neden olur, nasıl anlaşılır ve tedavi şekli nasıldır gibi pek çOkay soru, bebek sahibi olmak isteyen kadınların aklına takılan sorular arasında yer alır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dış gebelik belirtilerinin, herhangi bir hamile kadınla aynı belirtileri yaşayan kadınların bedenlerinde gözlemlediğini belirtilirlerken, dış gebeliğin normal gebelikten ayrılan en önemli belirtisinin adet kanamasının aksaması ve twelve hafta içerisinde anne adayında ortaya çıkan farklı belirtiler olduğunu ifade ederler.
Bir takım hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebeliğin ortaya çıkmasında bir rol oynayabilir.
Bu gibi belirtilerin meydana gelmesi genellikle normal olarak karşılanır. Belirtiler çAlright sık yaşandığı zaman anne adayları bu durumdan biraz daha fazla etkilenebilir.
Adet Gecikmesi: Genellikle oldukça düzenli adet oluyorsanız ve adetiniz zamanında gelmezse, yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark etmeden önce bir hamilelik testi yapmaya karar verebilirsiniz.
Dış gebelik ise en basit tanımı ile döllenmiş yumurtanın yani embriyonun rahim dışında başka bir yere tutunması olarak tanımlanmaktadır. Dış gebelik oluşumunda sağlıklı bir gebelik oluşumu söz konusu olmadığı için ise anne adayı üzerinde hayati riske neden olur. Dış gebeliğin herhangi bir şekilde devam ettirilmesi mümkün olmadığı için gebelik doktor tarafından en kısa sürede sonlandırılır.
Eğer tedavi ameliyat ile yapıldıysa en az 1 ay ilişkiye girilmemeli. Vajinal kanama görülebilir ancak dikiş kanaması olursa doktora başvurulmalı.
Dış gebelik, dış gebelik düşüklüğü belirtileri bir yumurtanın rahme yolculuğu sırasında fallop tüpünde sıkışması veya karın boşluğuna atılmasıyla oluşur.
Bu sebeple geçirilmiş dış gebelik hikâyesi olan kadınların yeniden gebe kaldıklarında zaman geçirmeden jinekologları tarafından değerlendirilmeleri gerekir.
Dış gebelik durumlarında embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişmesi mümkün olmadığından kalp atışı olmayacaktır.
Peki, bu kadar sıklıkla karşılaşılan dış gebelik nedir, neden olur, nasıl anlaşılır? İşte dış gebelik belirtileri ve tedavisi…
Heterotopik gebelik aynı anda hem dış gebeliğin olması hem de rahimde sağlıklı bir gebeliğin olmasıdır.
Baş dönmesi, zayıflık veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtisi olabilir. Eğer idrar yaparken veya bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık yaşayabilir.
Dış gebelik tıptaki advertı ile ektopik gebelik olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda tubal gebelik, kornual gebelik, intersiyel gebelik, gizli gebelik gibi isimleri ve farklı türleri de bilinmektedir.